Fit for the future

Hartelijk dank voor op aanmelding voor het  interactieve klantevent van Amplooi bij de KNVB Campus in Zeist op 5 november . U ervaart deze middag, door het deelnemen aan de verschillende aangeboden workshops, wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Workshops

Er worden verschillende workshops aangeboden waar u aan kunt deelnemen. Hieronder kunt u uw keuze doorgeven. Deze workshops zijn gebaseerd op het Duurzame Inzetbaarheidsmodel met de drie pijlers:

  • Vitaliteit & Gezondheid
  • Competentie & Wendbaarheid
  • Cultuur & Leiderschap

Onze workshop zal staan in het teken van Return on Investment met coaching. Return of Investment (ROI) is een term die gebruikt wordt om aan te geven hoe een investering weer terugkomt in de organisatie. De ROI voor coaching is een steeds vaker voorkomende term om aan te geven dat coaching van medewerkers effectief is. Na deze workshop bent u in staat om de ‘Return on Investment’ van coaching inzichtelijk te maken voor uw organisatie.
Studies hebben uitgewezen dat de opbrengsten van de investering in coaching aanzienlijk groter zijn dan het investeringsbedrag zelf. Uit onderzoek blijkt:

Door coaching per medewerker €489,55 per jaar* bespaart.

  • Langdurig verzuim neemt af met 6,1%.
  • 35,5% voelt zich mentaal sterker en loopt minder risico op psychische klachten.
  • De groep medewerkers die hinderlijke stress ervaart, neemt af met 31,6%.
  • 84% geeft aan gelukkiger te zijn na het coaching traject.

* op basis van arbeidsproductiviteitsverlies berekening

Deze workshop wordt verzorgd door:
Jacco Tempelman, Adviseur duurzame inzetbaarheid | Amplooi

Wat is yin yoga?

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga. Bij yin yoga richt je je aandacht op de ontspanning van je spieren en het dieper gelegen bindweefsel.

Lichamelijk fitter en emotioneel stabieler

Bindweefsel wordt stugger wanneer we ouder worden en meer lichamelijke klachten hebben. Ook door uitdroging wordt het bindweefsel minder soepel en flexibel. Bij yin yoga blijf je een aantal minuten in een houding zitten of liggen, waardoor je je bindweefsel langzaam oprekt. De houdingen worden zoveel mogelijk passief en zonder krachtsinspanning gedaan, zodat het bindweefsel beter gehydrateerd wordt. Door je bindweefsel op een zachte manier te rekken kan de energie beter door je lichaam stromen. Een bijkomend voordeel van yin yoga is dat de meridianen gestimuleerd worden.  Meridianen zijn energiebanen in je lichaam waar de chi (levensenergie) door heen gaat. Dit heeft een positief effect op je totale welzijn. Hierdoor voel je je lichamelijk fitter en emotioneel stabieler.

De houdingen van yin yoga zijn vrijwel allemaal zittend of liggend. Door langer in de houding te blijven krijg je ook meer ruimte om je eigen lichaam, gevoelens en gedachten te observeren, zodat je kunt gaan voelen wat er in je lichaam gebeurt. Je kunt onderzoeken waar je grenzen liggen en deze proberen te verleggen. Met andere worden: yin yoga is meditatie in beweging.

Wat trek je aan en wat heb je nodig?

Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een jogging- of yogabroek, trui of t- shirt.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Alice Damman, communicatieadviseur |Rienks Arbodienst

Is wat medewerkers willen net zo belangrijk als wat medewerkers kunnen? Maak kennis met de vragenlijst “Capability set for work”: een instrument om de intrinsieke motivatie van medewerkers te meten, gericht op duurzame inzetbaarheid.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Jos ten Bosch, arbeidsdeskundige | A-REA

Jacco Rozenberg heeft al ruim 32 jaar ervaring met werken binnen de keuken. Jacco is op 1 juni 2016 in dienst getreden bij de KNVB Campus. Hij stond drie jaar geleden als Service en Keuken chef aan de basis van de ontwikkeling van het KNVB Campus Foodconcept. Tijdens zijn lezing neemt hij je mee in de ontwikkeling van dit unieke foodconcept. Hij vertelt over hoe hij op creatieve wijze, lekkere en gezonden maaltijden aanbiedt voor zijn sportende gasten. Tijdens deze lezing kom je alles te weten over de diverse kleuren van het Foodconcept die staan voor bepaalde voedingsgroepen.

Naast lezingen geeft hij ook inspirerende clinics, waarin spelers en speelsters leren op een ontspannende manier een kwalitatief goede maaltijd voor zichzelf te bereiden. Want beter eten zorgt voor beter presteren. Alles uit deze presentatie kun je lezen in het boek ‘Scoren met voeding’.
Verkrijgbaar op de KNVB Campus (€24,95)

Deze workshop wordt verzorgd door
Jacco Rozenberg, chef-kok | KNVB Campus

Een vitaal leider heeft het vermogen om zichzelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel op te laden, begrijpt dat ‘mensen wel willen en kunnen veranderen, maar niet veranderd willen worden’, en verstaat de kunst van vertrouwen opbouwen als sleutel tot invloed op de vitaliteit van zijn medewerkers. Vitale leiders creëren een gezonde werkcultuur, waarin vitaliteit en betrokkenheid toenemen. In deze kennismakingstraining worden de highlights aangestipt: hoe word je een vitaal leider en tegen welke uitdagingen loop je aan?

Deze workshop wordt verzorgd door:
Nanet Stoelwinder, Vitaliteitsexpert/Trainer Vitaal Leiderschap | Adaptics

Hoe spreek je een medewerker op een effectieve manier aan op gedrag, (frequent) verzuim, functioneren, verminderde inzetbaarheid of vitaliteit? Hoe kom ik er achter wat er speelt en hoe kan ik eisen stellen zonder de relatie onder druk te zetten? Hoe zorg ik ervoor dat de medewerker ook echt aan de slag gaat met Medewerkerkracht?

Deze workshop wordt verzorgd door:
Pie Wessels, Adviseur inzetbaarheid | De Bedrijfspoli

Een interactieve workshop over veiligheid op de werkvloer.

Hoe veilig werken uw medewerkers? En wat is eigenlijk (on)veiligheid?

Kom langs en krijg tips & tricks over het beoordelen van de veiligheid in uw werkomgeving.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Joris Mostert, veiligheidskundige | Rienks Arbodienst

Hoe draagt het SMO bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers? De medische klacht of Medewerkerkracht?
In een overleg kan en mag niet alles worden besproken en vastgelegd. Bovendien heeft niet alle informatie meerwaarde.

Wie nemen deel en wat bespreken we?
Zien we een rode draad, dan kunnen we op basis daarvan met het verhogen van Medewerkerkracht voor de hele organisatie.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Rik Menting, bedrijfsarts en Pie Wessels, adviseur inzetbaarheid | De Bedrijfspoli

Duurzame inzetbaarheid is al lang geen nieuwe term meer maar toch… Wát is het? Hoe kan je het vorm geven? Waar bestaat het uit? Duizend-en-één vragen borrelen op. Deze korte workshop over Duurzame Inzetbaarheid Thema’s geeft richting aan het ‘waarom’ en ‘wat’ en een tipje van de sluier over het ‘hoe’.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Tjerk Nieberg, A&O psycholoog | Rienks Arbodienst

Kijk je met angst naar een toekomst waar robots alle banen overnemen en beroepen verdwijnen, of is het als de soep die niet zo heet gegeten wordt? Er is het nodige over geschreven, nationaal en internationaal. En niemand die het precies weet; het beroep toekomstvoorspeller is er eentje in de categorie ‘complex’. Maar toch, laten we het lampje er eens opzetten. Benieuwd of u verlicht en hoopvol deze workshop verlaat.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Maurice Vermunt, directeur LDC | LDC Business

Les Mills BODYCOMBAT is de krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt! Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai. Ondersteund door goede muziek en een enthousiaste en kundige instructeur, punch, kick en kata je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën.

Kledingvoorschrift:
Sportoutfit

Deze workshop wordt verzorgd door:
Mirelle Buurman, teamcoördinator Secretariaat | Rienks Arbodienst

Wat gebeurt er als mensen onder spanning met elkaar praten? Hoe de-escaleer je dat? In elke organisatie zijn conflicten, dat hoort erbij. Zonder spanning geen verandering, geen vernieuwing, geen ontwikkeling. Als organisatie maak je het verschil door de manier waarop je met de conflicten om gaat. Wanneer je geconfronteerd wordt met een conflict heb je drie opties: het gevecht aangaan, ervan weglopen, of de derde optie, de rommelige optie, en dat is erover in gesprek gaan.

In deze workshop kijken we naar conflictdynamiek en conflictbekwaamheid.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Diederik Diercks, directeur Mediation en Opleidingen | Result Mediation

Stacy Diets, consultant Duurzame Inzetbaarheid en Guus Heuvelink, Inzetbaarheidsexpert | Prevermo en Adaptics

U kunt uw keuze hieronder opgeven. U ontvangt per mail een bevestiging van uw keuze.

Prevermo

Amplooi is sinds mei 2016 onderdeel van Prevermo. De visie van Prevermo is dat iedereen in Nederland recht heeft op werk. Werk draagt bij aan de vitaliteit en levensgeluk van mensen. In het licht van de vergrijzing, de veranderende arbeidsmarkt, langer doorwerken en versnelling van de technologie wordt focus op duurzame inzetbaarheid een steeds dominanter thema. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen waarmee medewerkers gedurende hun loopbaan gezond, gelukkig en productief kunnen blijven werken.
De werkmaatschappijen die onderdeel zijn van de Prevermo werken samen aan een ketenoplossing van preventie, verzuim en mobiliteit.

Programma 5 november 2019

14.30 – 15.00 Ontvangst en koffie
 
15.15 – 15.45 Quiz ‘fit for the future” en prijsuitreiking
 
15.45 – 16.15 Ronde 1
 
16.15 – 16.25 Pauze
16.25 – 16.55 Ronde 2
16.55 – 17.05 Pauze
17.05 – 17.35 Ronde 3
17.35 – 18.45 Wrap up en borrel

Locatie

Trainingscentrum KNVB Campus
Woudenbergseweg 56
3707 HX Zeist
Tel: +31 343 491 424

Route