de ketenoplossing van Prevermo – experts in duurzame inzetbaarheid

Stageopdracht:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen Prevermo

Volg je een HBO opleiding in de richting van Human Resource Management of Bedrijfskunde? Heb jij affiniteit met Duurzame Inzetbaarheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Zoek je voor je opleiding een uitdagende afstudeer- of stageopdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij bij Prevermo zijn er van overtuigd dat iedereen in Nederland recht heeft op werk. Werk draagt bij aan vitaliteit en levensgeluk van mensen. In het licht van vergrijzing, langer doorwerken en versnelling van technologie wordt focus op duurzame inzetbaarheid een steeds dominanter thema. Onze missie is om iedereen die kan werken, duurzaam te laten participeren.

Onder Prevermo vallen meerdere werkmaatschappijen, gericht op Preventie, Verzuim & Mobiliteit. Deze bedrijven zijn verspreid over het land, maar voor deze opdracht kom je te werken bij ons Shared Service Centre in Nijmegen.

Prevermo’s Service Profit Chain

Binnen Prevermo en haar werkmaatschappijen gelden de principes van de Service Profit Chain (SPC). Het model start met bevlogen medewerkers die goed in hun vel zitten en daardoor de klant graag en goed bedienen. Dit leidt vervolgens bijna automatisch tot aandeelhouders die blij en gelukkig worden. Als deze aandeelhouders de opbrengsten weer terugploegen in de organisatie en daarmee investeringen financieren, ontstaat er een vliegwiel. De belangen van de drie stakeholders moeten dus continu in evenwicht staan.

Prevermo wilt in 2020 een stap verder zetten in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarmee kan een vierde stakeholder aan de SPC worden toegevoegd, namelijk de maatschappij!

Bij het nemen van verantwoordelijkheid hoort ook het afleggen daarvan. Daarom is er binnen Prevermo een werkgroep opgesteld, bestaande uit medewerkers van de verschillende werkmaatschappijen, die zich gaat bezighouden met het opstellen van kritische performance indicatoren (KPI).

Jouw opdracht

Zelf ga je ook deel uit maken van de werkgroep. Daarnaast aan jou de uitdaging om de ideeën hiervan te implementeren! Thema’s die aan bod komen zijn:

 • Hoe komen we van een flink aantal leuke ideeën over MVO naar de implementatie daarvan?
 • Hoe sluiten de doelen en KPI’s bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN?;
 • Hoe bedden we MVO in binnen alle onderdelen van ons bedrijf? Denk daarbij met name aan het recruitment proces, maar ook de operatie;
 • Op welke wijze leggen we interne en extern verantwoording af (impact reporting)?;
 • Welke cultuurverandering heeft Prevermo nodig om dit echt gedragen te krijgen?;
 • Hoe versterken we onze businesscase met bovenstaand gedachtegoed?

Wat bieden wij?

 • Een interessante stageopdracht, per direct beschikbaar;
 • Stagevergoeding van 300,- o.b.v. 40 uur per week;
 • Het aantal uur per week is afhankelijk van de eisen vanuit je opleiding;
 • Sparren met je collega’s uit de werkgroep;
 • Een fijne en informele werksfeer op ons nieuwe kantoor in Nijmegen met gezellige vrijmibo’s;
 • De mogelijkheid om flexibel vanuit thuis aan de opdracht te werken.

Interesse?

Ben je na het lezen van deze vacature geïnteresseerd in deze (afstudeer-) stageopdracht? Stuur dan je motivatiebrief met CV inclusief foto naar hrm@prevermo.nl